Det er vigtig at finde den rigtige årsag til smerterne i albuen for at kunne starte den optimale behandling.
Ultralydsundersøgelse er ofte den undersøgelse der mest anvendelig til at finde den korrekte diagnose.

Ved tennisalbue er det overbelastning strækkemuskulaturen i underarmen og specielt giver smerter ved den udvendige albuekno. Smerterne skyldes en irritationstilstand ved til hæftningen på den ydre albuekno. Denne irritation kan ses ved ultralydsskanning og kan blandt andet behandles med ultralydsvejledt blokade.

Jeg har gennem mange år, som skulder/ albue kirurg, haft en særlig interesse i smerteproblemer i albuen. Har derved udviklet nye undersøgelses metoder til påvisning af årsagerne til disse smerter. Også her har ultralydsundersøgelse en helt uovertruffen værdi i at kunne finde den korrekte diagnose og der med sætte ind med den rette behandling. Jeg har blandt andet udviklet en særlig bandage, som i langt de fleste tilfælde løser smerteproblemet ved tennis albue. Denne bandage har jeg anvendt i mere end 25 år med mange tilfredse patienter.

Samme form for smerte kan opstå ved en irriteret slimhindefold i selve albueleddet, som ligeledes kan påvises med ultralyd og evt behandles med ultralyds vejledt blokade.

03-01-2021 Peter Mønsted