Ultralydsscanning af arbejds-, sports- og fritidsskader


Hvad er ultralydsscanning?


Ultralydsscanning fungerer nogenlunde på samme måde som et ekkolod eller en radar. Fra scannerhovedet udgår ultralydsimpulser, som reflekteres forskelligt i væv i kroppen og kastes tilbage som ekkoer fra kroppen. Der dannes derved billeder på en skærm af hud, organer, blodkar, muskler og sener samt andre anatomiske strukturer.


Fordele og begrænsninger


En ultralydsscanning laver levende billeder, hvilket gør undersøgelsen i stand til at iagttage bevægelser, blodstrømning m.v. og kan blandt andet bruges af lægen til at:
– Styre en kanyle til en helt præcis position
– Se de forskellige væv bevæge sig i forhold til hinanden
– Afgøre om væv er fast eller blødt
Ultralydsscanning kan derfor bruges til at vejlede injektioner foreksempel blokader, foretage punkturer med udtømning af en væskeansamling.
Ved ultralydsscanning kan man også se muskler, sener og led, men kun overfladen af knogler er synlige på ultralydsscanneren. Herved kan man med fordel se de forskellige væv (muskler, sener og led) bevæge sig i forhold til hinanden. Det giver en meget større mulighed for at komme til den korrekte diagnose.
Ultralydsscanning til billeddiagnostik er uden farlig stråling og er uden biologiske skadevirkninger for patienten. Det kan derfor foretages ubegrænset uden risiko for patienten.


Jeg tilbyder ultralydsscanning af:


o Skulderled med omgivende muskler, sener og ledbånd.
o Albueled med omgivende muskler, sener og ledbånd.
o Hofteled med omgivende muskler, sener og ledbånd.
o Knæled med omgivende muskler, sener og ledbånd.
o Fodled med omgivende muskler, sener og ledbånd.
o Øvrige muskler, sener og slimsække i arme og ben

Er der forberedelse til en ultralydsscanning?
Ultralydsscanning kræver ingen forberedelser i forbindelse med de scanninger jeg foretager. Det vil en fordel at have et håndklæde/lagen med til at ligge på.